Open

Roetfilter Reiniging

Bardahl DPF Cleaner: snel, efficiënt en goedkoper dan het vervangen van je roetfilter

Carteam Car Cure

De beste prijstechnische optie

Het Diesel Particulate Filter (DPF) is ontwikkeld om de uitstoot te verminderen en daarmee te voldoen aan internationale milieunormen. Het filter zorgt ervoor dat het roet verwijderd wordt uit de uitlaatgassen van dieselmotoren. Door het ophopen van as en vervuiling in het roetfilter ontstaat een probleem. De doeltreffendheid wordt namelijk verminderd omdat de poriën verstoppen. Het brandstofverbruik en de NOx-emissie zullen sterk toenemen door deze verstopping. Het is noodzakelijk om regelmatig roetfilteronderhoud uit te voeren om dit te voorkomen.

Om de opbouw van deeltjes in het roetfilter te vernietigen is een automatisch regeneratie programma ontwikkeld. Dit bestaat uit het inspuiten van meer brandstof en zorgt voor een hogere verbrandingstemperatuur. Maar hierdoor kan onverbrande brandstof vermengd worden met de motorolie met mogelijke schade als gevolg. En regeneratie is niet altijd mogelijk omdat de noodzakelijke temperatuur niet wordt bereikt. Dit komt doordat veel auto’s voornamelijk in de stad gebruikt worden of regelmatig in de file staan.

Bardahl DPF Cleaner is de oplossing

Een motor die in de noodloop zit en niet meer op toeren komt krijgen we ook met alleen een toevoeging niet meer schoon. Daarvoor heeft Bardahl de DPF Professional Cleaning ontwikkeld, waarbij het filter niet gedemonteerd hoeft te worden. Deze professionele reiniging is geschikt voor elk type motor uitgerust met een roetfilter.

De voordelen:

  • Verlaagt de verbrandingstemperatuur om roet te vernietigen.
  • Stopt verstopping als gevolg van ophoping van roet.
  • Voorkomt schade aan de specifieke componenten die de verbranding van de schadelijke deeltjes mogelijk maken.
  • Voorkomt brandstoftoename, prestatieverlies en vervanging van dure onderdelen als gevolg van verstopping in het roetfilter.
  • Verbrandt en vernietigt roet in het roetfilter.
  • Verlengt de levensduur en de goede werking van het roetfilter.
Carteam Car Cure

Goedkoper dan vervangen

Het is goedkoper om Bardahl DPF Professional Cleaning door ons uit te laten voeren, dan het vervangen van je roetfilter. Dit kan snel en efficiënt gedaan worden door onze vakkundige monteurs. De complete cleaning kost €290,- afhankelijk van het merk en model van uw auto.

Interesse? Neem contact op met Carteam Car Cure voor meer informatie.

Contact opnemen

Auto onderhoud

Waarom Carteam Car Cure?

Bij Carteam Car Cure staat een gedreven team klaar om uw auto tegen een scherpe en eerlijke prijs te onderhouden. Carteam Car Cure is dé specialist voor het onderhoud aan uw auto. Twijfelt u over wat er mis is met uw bolide? Geen probleem! Wij geven een helder advies.

Heeft u het nodig om mobiel te blijven tijdens uw onderhoud? Dan hebben wij vervangend vervoer op maat. 

Is vervanging van onderdelen op uw auto nodig? Dan gebruiken wij alleen A-kwaliteit materiaal.

CONTACT OPNEMEN